Stretchfólia nyúlás ellenőrzése

Üdvözöljük a stretchfólia előnyújtás kalkulátor oldalon. Ha már ismeri a rendszert, lépjen tovább a számoláshoz. Ellenkező esetben olvassa el a kalkulátor használatára vonatkozó leírást.

Mire jó a stretchfólia nyúlás ellenőrzés?

A stretchfólia nyúlás (előnyújtás) kalkulátor lehetővé teszi, hogy leellenőrizze a gép beállításait, a fólia nyúlását, akár a gép és a fólia maximális értékeinek ellenőrzését is.
Nincs másra szükség, mint egy raklapra, amit fóliázna, a fóliára és a gépre.

A bevitt adatoknál használja a korábban már rendszerünkkel kiszámolt vastagságot.

Adja meg a rendszernek a fólia szélességét, vastagságát, a raklap kerületét, és számolja meg, hány fordulatot tesz meg a raklap forgás közben. Adja meg továbbá a beállított előnyújtási értéket (nem kötelező).
A ciklus elvégzése után vágja le a fóliát, gyűrje össze (a levegő kiszorításával), majd mérje le egy 1g pontosságú mérlegen. A rendszer a fenti adatokból kiszámolja a nyúlás mértékét, és ha megadta a gép beállításait, akkor megmutatja az eltérést a beállított értéktől.
FONTOS! A fólia sűrűsége mezőt ne változtassa meg, csak ha ismeri az értéket! A forgalomban lévő stretchfóliák döntő többsége 0.92 g/cm3 sűrűségű alapanyagból készülnek. A változtatás lehetőségét kizárólag azért adjuk, mert néhány gyártó speciális keveréket használ egyedi fóliatermékei számára, így ha ismeri az eltérő értéket, be tudja vinni a rendszerbe.

Tipp: a fólia vagy a fóliázó gép maximális nyújtásának ellenőrzése érdekében növelje az előnyújtás értékét addig, amíg el nem éri a gép felső küszöbét, vagy a fólia el nem szakad az előnyújtó hengerek közt. FONTOS, hogy a fóliának a hengerek közt kell elszakadnia, nem a fóliakocsin kívül, esetleg a raklap sarkán, mert az a szakadás egy más tulajdonságra vezethető vissza!
Ennél a pontnál megmérve a fóliát megkapja, hogy hány százalékos nyúlási értéknél szakadt el a fólia, illetve ha elérte a maximális értéket, azt milyen nyúlási százaléknál érte el, mi a gép maximuma?
Jellemzően a fólia hibák oda vezethetők vissza, hogy a fólia maximális nyújtási értéke nem érhető el, a fólia elszakad, vagy a gép beállításainál azt hisszük, 200%-on nyúlik a fólia, miközben a valós érték ennél jóval kisebb.

A beviteli mezők melletti infó gombok fölé víve az egeret megnézheti, az adott mező helyes kitöltésének módját.

Lépjen tovább a számoláshoz