Stretchfólia alapadat ellenőrzés

Stretch fólia segédlet

Üdvözöljük a stretchfólia alapadat kalkulátor oldalon. Ha már ismeri a rendszert, lépjen tovább a számoláshoz. Ellenkező esetben olvassa el a kalkulátor használatára vonatkozó leírást.

Mire jó a stretchfólia alapadat ellenőrzés?

A stretchfólia alapadat kalkulátor lehetővé teszi, hogy kiszámolja, a megvásárolt fólia:
  • Milyen vastag valójában?
  • Hány méter hosszú?
  • A bruttó/nettó súly, a vastagság és a hossz stimmel-e?

Szükséges lesz:
  • 1db 1g pontosságú, max 1kg méréshatárú mérleg
  • 1db 0,1kg pontosságú, legalább 20kg-ig mérni képes mérleg
  • vágó szerszám és mérőszalag
Amennyiben csak a fólia vastagsága érdekli, akkor csak a szélességet, a gyári vastagságot, és a 10m súlyt adja meg! A többi érték mezőbe nulla értékeket kell írni. Ebben az esetben a rendszer megadja csak azt, milyen vastag a fólia a 10m mennyiség súlya alapján.


A bevitt adatokkal kiszámolhatja a fólia átlagos vastagságát.
Mi nem javasoljuk, hogy vegyen 50-70.000 Ft-ért egy fólia vastagság mérő készüléket, és azzal töltse az idejét, hogy megtanulja használni, valamint hogy megtudja, azon a 2-3mm2 területen milyen vastag a fólia! Ez csak időpazarlás. Különösen igaz előnyújtott vagy perforált fóliánál, ezek vastagságát megmérni közel lehetetlen!

Adja meg a rendszernek a fólia szélességét, gyári vastagságát, a gyári hosszot, a gyári tekercssúlyt és csévesúlyt, majd mérje meg a bruttó tekercssúlyt, és mérjen le egy üres csévét.
Ezek után fektesse le a tekercset a földre, és gurítva fejtsen le belőle 10m-t (vigyázzon, ne nyújtsa meg a fóliát!). Ezt a 10m-t mérje meg, és adja meg a rendszernek.

FONTOS! A fólia sűrűsége mezőt ne változtassa meg, csak ha ismeri az értéket! A forgalomban lévő stretchfóliák döntő többsége 0.92 g/cm3 sűrűségű alapanyagból készülnek. A változtatás lehetőségét kizárólag azért adjuk, mert néhány gyártó speciális keveréket használ egyedi fóliatermékei számára, így ha ismeri az eltérő értéket, be tudja vinni a rendszerbe.

A beviteli mezők melletti infó gombok fölé víve az egeret megnézheti, az adott mező helyes kitöltésének módját.

Lépjen tovább a számoláshoz